2023. július 10., hétfő

Nyári barnaság - természetesen!

 

Sziasztok! Itt a nyár, a kánikula, a napsütés hívogat a szabadba. A fehér bőröm viszont nem ujjong ezért az ötletért, ezért én egy kíméletesebb módját választom a barnulásnak, ami nem más mint az önbarnító! Idén a Dr.Kelen önbarnítóját próbáltam ki egy Trnd projektnek köszönhetően, és mivel már használom egy ideje, gondoltam összefoglalom róla a tapasztalataim.



Az önbarnítók kizárólag a bőr legfelső rétegét érinti, az "igazi" önbarnítók nem tartalmaznak festékanyagot, a bőr barnasága egy természetes bőrreakció eredménye. Ezzel szemben az UV fény a bőr mélyebb rétegeibe hatol, hosszú távon öregítheti a bőrt. Az önbarnító hatása 3-5 óra alatt alakul ki (addig nem szabad lemosni), és a bőr természetes hámlásával (5-6 nap) foltmentesen, fokozatosan elhalványul. Ugyanakkor vízálló, nem lemosható.

Az önbarnítók fő hatóanyagai az Erythrulose és DHA (ezek természetes cukorszármazékok). Ez a két hatóanyag természetes kapcsolatba lép a bőr legfelső rétegében előforduló aminosavakkal, és kialakul a barnaság. Sejtvédő zöld kávé kivonat támogatja a folyamatot és anti-ageing hatása is jelentős.

Az ideális készítmény titka a felsorolt változatos összetevők optimálisan megválasztott kombinációjában rejlik. A megfelelő hatóanyagok egy gazdag hidratáló krém alapba dolgozva biztosítják a természetes, egyenletes, bársonyos barna bőrt.

Én így használom


Előző este felkészítem a bőröm: hámlasztok kicsit, amit vagy egy radírozós tusfürdővel vagy egy szivaccsal teszek meg. Ennek az a lényege, hogy eltávolítom az elhalt hámsejteket, hogy szebben és jobban tudjon terülni az önbarnító. Ha épp szükséges, akkor szőrtelenítek is, majd jó alaposan hidratálom a bőröm. Erre pedig azért van szükség, hogy az önbarnító ne a száraz bőrömmel találkozzon, mert akkor sokkal többet vesz fel a bőr azon a területen, és így nem lesz egyenletes a barnaság. Másnap este - merthogy én mindig este használok önbarnítót - zuhanyzás után elkezdem felvinni a terméket. Előtte jó alaposan bekrémezem a kezem egy teljesen átlagos kézkrémmel, ennek köszönhetően még soha nem lett sárga a tenyerem másnapra. Persze kezet azért kell mosni mindig önbarnítózás után! Tehát elkezdem felvinni a barnítót lentről felfelé kis területekkel haladok. Ez azért jó, mert alaposan és egyenletesen el tudom így dolgozni a krémet, és nincs az, hogy csíkokban megállna a bőrön és esetleg a végeredmény is csíkos lenne. Elsőként tehát a lábszáram jön, majd a comb, fenék és így tovább amíg szükségét érzem. Van, hogy a lábaknál megállok, de van olyan is, hogy a teljes testemre felviszem. Ezzel a módszerrel még soha nem lettem csíkos!




A Dr.Kelen önbarnítója bevált minden szempontból, tényleg egy enyhe kis barnaságot ad, abszolút természetes a végeredmény. Egyébként építhető is a szín, de akkor már vigyázni kell vele, mert picit sárgás lehet a második/harmadik rétegben. Az illata nagyn enyhén az a tipikus önbarnító szag, de viszonylag hamar átvált egy édeskés süti illatba, így ezzel sincs különösebb gond. Viszont ez a pumpás kiszerelés nem éppen felhasználóbarát, ugyanis ha már csúszik a kezem a krémtől, akkor nagyon nehéz úgy kinyomni a flakonból. 

Te milyen önbarnítót használsz?
Anett

*a terméket TRND projekt keretében kaptam 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger