2023. március 6., hétfő

Összetevőmustra - Régi és Új kedvencek a láthatáron

 

Sziasztok! Időről-időre rá kell jönnöm, hogy nagyon keveset tudok a kozmetikai összetevőkről. Pedig régóta "kenegetem" magam, vannak kedvenc összetevőim is, mégis annyi az újdonság és olyan nagy a hatóanyagok között a választék, hogy mindig van mit tanulnom, és persze kipróbálnom. Ma az egyik régi kedvencemről és néhány új felfedezettről fogok egy kicsi bemutatót tartani. 



Miért jó halmozni a hatóanyagokat?

Manapság több olyan termék is kapható a szépségápolási termékek piacán, amelyben többféle hatóanyagot is találunk. Ez azért jó, mert egyrészt több fronton is támogatja szépségünk és bőrünk állapotát, másrészről ezek tudják egymás hatékonyságát is növelni. Szerencsére ezzel nem nekünk kell kísérletezni, hogy mit mivel párosítsunk, mert  a termékfejlesztők már szuper kész megoldásokkal látnak el minket. Ettől függetlenül azonban megéri utánajárni mi mire jó, így az arcápolási rutin különböző lépéseibe is be tudunk csempészni egy kis extra törődést. Ráadásul nálam már azért a kor előrehaladtával több fronton is be kell vetni a krémek erejét, nem elég csak a hidratálás, és emellé esetleg egy kis ráncmegelőző vagy épp ránctalanító készítmény felkenése, szeretném, ha ez a hatás hosszan tartó és igazán látványos is lenne, ami mellé egy üde bőrkép is társulna. Ekkora elvárásoknak nem biztos, hogy egyetlen termék eleget tud tenni, ráadásul a szemkörnyék ápolása - ahol leginkább rám fér a ránctalanítás - külön gondoskodást igényel.


Vitaminok a bőrápolásban

Régóta nagy kedvenc a niacinamide szérum, ami tulajdonképpen a B3 vitamint jelenti, így ha nem cseng ismerősen a neve, akkor a vitaminok között keresd, vagy éppen rövidítve "nia"-ként. Ez egy vízben oldódó vitamin, és számos bőrproblémára nyújt hatékony megoldást, éppen ezért kombinált/zsíros bőrre is nyugodtan alkalmazható. Bizonyítottan az egyik leghatékonyabb anti-aging összetevő, ezért bőrfeszesítésre nagyon beválik egy ilyen hatóanyagú szérum, amit könnyen be tudsz építeni a napi arcápolási rutinodba. Persze emellett több más jótékony hatása is van, csökkenti a pigmentfoltokat, bőrnyugtató hatásának köszönhetően a pattanások kezelésében is segít, valamint feszesítő hatásának köszönhetően a tág pórusokat is összehúzza. Használhatod önmagában szérumként, vagy egy hidratálóval együtt, ahogy neked a legmegfelelőbb. Attól, hogy ez egy vitamin, még ugyan úgy "be kell vezetni" a napi rutinba, először csak kis mennyiségben használd, nézd meg hogyan reagál rá a bőröd, és lassan tapasztald ki, hogyan a legjobb alkalmazni számodra.


A Revolution Skincare márkánál számos szérum közül lehet válogatni, vannak amik egy hatóanyagot tartalmaznak, de vannak köztük összetett termékek is, melyek 2 vagy akár több hatóanyag kombinációját kínálják, és nyújtanak komplex segítséget a bőrünk állapotának megóvásához, jobbá tételéhez.



Ami szintén nem újdonság, viszont én csak most ismerkedem vele, az a szkvalén, mely egy bőrbarát hatóanyag, mivel a bőrünk lipid rétegének is az egyik alkotóeleme. A faggyúmirigyeink is termelik ezt az olajat, azonban a kor előrehaladtával ez a termelő tevékenység csökken, és már nem állít elő annyit belőle a bőr, amennyire szüksége lenne. A szkvalén egy átlátszó, illatmentes olaj szerű folyadék, mely az olajnál azért jóval könyedebb állagú, és a szépségiparban használt változatát olajbogyóból, cukornádból vagy más növényekből nyerik ki. Tényleg rendkívül jó a felszívódási képessége, erősíti a bőr védőrétegét a külső káros hatásokkal szemben, nem fényérzékenyít, így nyáron is bátran lehet használni. Mivel egy bőrazonos hatóanyagról van szó, így száraz, aknés és érzékeny bőrön is lehet használni. Emellett rendelkezik minden olyan jó hatással, ami a bőr öregedése ellen veszi fel a harcot, így nem csak megelőzésre, hanem az első jelek kezelésére is lehet használni.


Te milyen hatóanyagokat kedvelsz?

Anett


*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger