2022. augusztus 30., kedd

Mi az a biotin? - ezért fontos, így használd

 

Sziasztok! Azt már többször körbejártuk, hogy mennyire hasznos és jó kozmetikai összetevő a hyaluronsav, én is nagyon imádom, de most fedezzünk fel együtt egy másik nagyon szuper alkotóelemet, ami nem más, mint a biotin! Vagy hétköznapibb nevén H-vitaminnak is nevezhetjük, így ha szedsz valamilyen multivitamint, gyorsan nézd meg, hogy ott van-e az összetevői között, aztán vegyük sorra mire is jó ez!



Mi az a biotin?

A B-vitaminok családjába tartozik, vízoldékony vitamin és elviekben egy kiegyensúlyozott, változatos táplálkozással biztosítani is tudjuk azt a napi szükségletet belőle, amit a szervezetünk elvár, körülbelül 50 mg mennyiséget. A legtöbb multivitamin tablettában, vagy B-vitamin komplex tablettában megtalálható, de ha táplálkozással szeretnénk minél többet bevinni a szervezetünkbe, akkor az alábbiakat válasszuk: máj, tojássárgája, tejtermékek, dió, hüvelyesek és zöldségfélék. Ezeket az élelmiszereket elnézve tehát nem tűnik nehéz feladatnak a megfelelő H-vitamin szint elérése, mégis olykor hiány alakul ki a szervezetben, melynek jelei lehetnek a bőrszárazság, bőrgyulladás, szőrzet kihullása, étvágytalanság és még sorolhatnám. Mivel nélkülözhetetlen eleme a bőr egészséges fenntartásának, szerepe van a hajunk szépségének megóvásában is, úgy mint az őszülés elkerülése vagy a hajhullás megakadályozása, ezért bátran nevezhetjük őt is szépségvitaminnak, és nem árt odafigyelni arra, hogy valóban megfelelő mennyiségben legyen jelen minden nap a szervezetünkben.


Biotin a kozmetikában

Mivel a fentebb felsorolt jótékony hatásait már a kozmetikai ipar is régóta elismeri és alkalmazza is, mint összetevő, ezért elég sok olyan termék található a hazai piacon is, amely tartalmazza a biotint is, mint extra tápanyagforrás a testnek (hajnak, bőrnek, körömnek ) a szépségünk érdekében. A biotin hajra való alkalmazása talán a legelterjedtebb, ami annak lehet köszönhető, hogy a hajápolás kortól és nemtől független, férfiak és nők is szeretik, ha ápolt, egészséges a hajkoronájuk, mindenkit aggaszt a hajhullás és emellett sokakat az őszülés is megrémiszt. Ezért egyre több hajápoló termékben találkozhatunk ezzel az alkotó elemmel, ennek köszönhetően nem csak belülről, de kívülről is erősíthetjük hajoronánkat. A fejbőrön át felszívódva támogatja a kollagén képződést, ezzel segít enyhíteni a hajhullást és az őszülést is mérsékli.

Kedvenc hajápolók

Érdemes olyan termékeket választani mind sampon, mind balzsam terén, amely a hajtípusunknak megfelelő, könnyed állagú, és esetleg több tápláló összetevőt is tartalmaz. Nagyon szuper komplex ápoló termékeket találhatunk, melyek a biotin mellett más, jól hasznosuló összetevőt is tartalmaznak, mint például a hyaluron, C-vitamin, kollagén vagy a koffein. Ezen hatóanyagok együttes alkalmazásával igazi tápanyag-koktélhoz juthat a hajunk!


Az OGX Biotin & Collagen dúsító sampon ötvözi a két összetevő jótékony hatásait, így hidratálja és ápolja is a hajat amellett, hogy erősíti a hajszálakat és mérsékli a hajhullást, véd az öregedés látható jelei ellen (őszülés, fakó és fénytelen haj). 



Ha mindez a "hétköznapi" ápolás kevésnek bizonyulna, akkor érdemes alkalmazni egy kiegészítő kezelést is. Szerencsére erre is remek termékek állnak rendelkezésünkre már otthoni használatra is, így a különböző olajok, maszkok és szérumok széles választékából csemegézhetünk. Érdemes itt is egy komplex összetevőjű terméket választani, ami a biotin mellett más forrásból is támogatja hajunk szépségét. Nagyon kedveltek a biotin+koffein párost tartalmazó ápolók, mert a koffeinnek köszönhetően fokozódik az erősítő hatás, növekedésre serkenti a hajhagymákat és a hajhullás ellen is alkalmazható. Ilyen kombinációt tartalmaz például a Pantene Pro-V Miracles Roots Awakener erősítő maszk hajra, amely a könnyű kifésülhetőséget és a remek illatot is biztosítja hajunk számára. 



Neked mi a kedvenc hajápolási összetevőd?

Anett


*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger