2021. január 6., szerda

Kedvenc vs. antikedvenc arcápolási összetevőm: A c-vitamin (+arany) és a csiga kivonat!

 

Sziasztok! Nálam az idei évben kiemelt szerepet fog kapni az arcápolás, bár azt hiszem eddig is eléggé odafigyeltem rá. Szeretem a bőröm különböző készítményekkel kényeztetni, tisztítani és ápolni, szeretem cserélgetni évszakonként az arcápolási rutinom szereplőit, és persze kísérletezni, új dolgokat kipróbálni. Ezért jó pár "divatos" krém összetevővel kerültem már közelebbi kapcsolatba, és most megosztom veletek az egyik nagy kedvencem! És az antikedvencem is....




Kezdjük is azzal ami nem jött be....

Annak, aki szeret új termékeket kipróbálni, és nem ragaszkodik különösebben egy márkához sem, elkerülhetetlen, hogy olyannal is összefusson ami nem válik be. Hiszen nem vagyunk egyformák, a bőrünk is más, és nem lehet minden termék mindenkinek ugyan olyan jó, viszont ettől még nem szabad lemondanunk az új, és ígéretesnek hangzó összetevők kipróbálásáról. Így voltam én is a csiga kivonattal, avagy csiga géllel, rengetegen dicsérték, és nekem is ki kellett próbálnom, hogy lássam, valóban olyan csodálatos-e. 

A csigakrém első hallásra elég gusztustalannak hangzik, és ha jobban belegondolunk, hogy valójában csiganyál kivonatról beszélünk, akkor második hallásra sem jobb a helyzet. Viszont ha utánanézünk mennyi "jóságot" tartalmaznak ezek a kivonatok, akkor máris árnyaltabb a helyzet és megjön hozzá a kedvünk. Mint a legtöbb szuper összetevő, ez is a koreai arcápolásból jutott el hozzánk, egy vitaminokban nagyon gazdag formuláról van szó, A, E és C vitamint is tartalmaz. Az A vitamin tulajdonképpen a retinol, ugye, hogy így már ismerős! Legfőbb erénye, hogy csökkenti a kollagén lebomlását, és serkenti az új kötőszövetrostok kollagénből történő képződését. Valamint szuper folthalványító is egyben, így például segítségünkre lehet a pattanások helyének eltüntetésében. Az E vitamin egy erős antioxidáns, amely hatékonyan veszi fel a harcot a korai öregedéssel, és annak látható jeleivel, biztosítja bőrünk számára a megfelelő nedvesség fenntartását valamint felgyorsítja a bőr regenerálódását is. A C vitaminról pedig a későbbiekben...



És hogy miért nem szeretem? Hát azért, mert az én arcbőröm valahogy nem tolerálja ezt az összetevőt. Elsőként egy klasszikus arcmaszkot próbáltam egy olyan márkától, amit egyébként már próbáltam, szóval a márka ismerős volt, csak ez a csigagél volt benne az újdonság. Mikor felkentem az arcomra a maszkot még nem is volt gond, de kb 3 perc elteltével mintha meggyújtottak volna, úgy égett a bőröm, próbáltam letörölni (mert a használati utasítása azt írta, hogy a hatóidő letelte után a felesleget elég letörölni) de nem bírtam elviselni azt az érzést, ezért hideg vízzel voltam kénytelen lemosni. A hideg enyhítette valamelyest az irritációt, de sajnos nagyon kivörösödött tőle az egész arcbőröm. Második alkalommal egy arckrémet próbáltam ki ezzel az összetevővel, egy számomra ismeretlen márkától, és bár itt enyhébb irritáció jelentkezett csak, de a továbbiakban nem kísérleteztem ilyen termékekkel. Ahogy a legelején írtam, nem vagyunk egyformák, az hogy nekem valami nem válik be, irritációt okoz, az csak egy dolog, ettől függetlenül még ezek a termékek jók, és akinek van kedve velük megismerkedni, azoknak hajrá! Egy jó tanács esetleg a végére, amit egyébként minden új arcápolónál lehet alkalmazni: először csak pici területre vigyétek fel az új krémet!


Jöjjön a nagy kedvenc...

A C vitamin szérum az én személyes kedvencem, nagyon sokszor volt már szó itt a blogomon, én nagyon szeretem, a bőrömre is kenem, illetve vitaminként is fogyasztom, nem beszélve a sok friss zöldségről és gyümölcsről amik szintén szuper vitamin források. Mivel a bőrünkre közvetlenül kihat az is, amit megeszünk, ezért ezt a részt sem szabad elhanyagolni, és sok vitamindús étellel táplálni a testünket és a lelkünket is persze!

A C vitamin segít bőrünknek egy természetes védőpajzsot képezni, emellett gyulladáscsökkentő hatású is, és felturbózza a mellé kerülő vitaminok hatását. Ragyogásfokozó hatása is van, segít visszaadni a bőrünk természetes tónusát és fényét. Tényleg csak jókat tudok róla még most is mondani, leginkább az tetszik benne, hogy bármilyen más összetevővel kiegészítve tényleg megsokszorozza a hatékonyságát, valamit segít az ajkaim feletti pigmentfoltok halványításában is. Szeretem szérumként használni, vagy akár egy intenzív arcmaszkként, jó ha van alapból az arckrémemben is!



+ egy új kedvenc, az arany!

Az arany arckezelés és annak jótékony hatása talán még csak most kezd majd széles körben terjedni, legalábbis én még nagyon kevés helyen olvastam róla, és sokkal kevesebbszer beszédtéma, mint bármely más összetevő, akár vitamin, ha arcápolásról beszélünk. Pedig már az ókori egyiptomiak is tudták, nem csak ékszerként jó viselni, hanem magunkra is kenhetjük. Ezt az igazán exkluzív összetevőt még nem sok kozmetikumban találhatjuk meg, valóban csak a különlegesebb darabokban, de szerencsére kezd elterjedni a hétköznapi használatba is. Az arany nagy pozitív hatással van az öregedő bőrre, ezért leginkább az érett bőrre szokták ajánlani, az arany bőrbe jutva ugyanis serkenti a kollagénrostok termelődését, a sejtek megújulását, kedvezően befolyásolja az egészséges működésüket. Így sokkal fiatalosabbnak, feszesebbnek és üdébbnek látszik tőle a bőr. Remek hidratáló tulajdonságú, mivel molekulasúlyának 200 szorosát is képes megkötni vízből, így könnyen beépül a bőrsejtek közé, és az alsóbb rétegekben is kifejti jótékony hatását. Ez lesz az az összetevő, amire én idén koncentrálni fogok, szeretném minél jobban megismerni, minél több termékben kipróbálni jótékony hatását!



Neked melyik a kedvenc/antikedvenc összetevőd?

Anett


*a bejegyzés a Notino-val együttműködésben készült.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger