2020. szeptember 9., szerda

A lábápolás ősszel is fontos!

 

Ugyan a szandálos időnek lassan vége, és kevésbé lesznek szem előtt a lábaink, mégsem szabad elfeledkezni a lábápolás fontosságáról, már csak azért sem, mert az előttünk álló hónapok is hamar elrepülnek, és itt van újra a tavasz. Valamint otthon is sokkal komfortosabb egy szépen ápolt lábikóval mászkálni a puha szőnyegen, vagy épp egy meleg takaró alatt összebújni sorozatot nézni a hideg őszi estéken. Ebben a bejegyzésben elárulom, én mit teszek meg ebben az időszakban a lábaim szépségéért.



Ideális esetben egész évben odafigyelünk arra, hogy megfelelően karban tartsuk a lábainkat, ne engedjünk (nagyon) teret a bőrkeményedéseknek, száraz foltoknak, így épp csak szinten kell tartanunk a hidegebb hónapokban is. Viszont! Ha csak most kezdenél hozzá az alapos, mindenre kiterjedő lábápolási rutinnak, akkor azt javaslom, szánj jó sok időt arra, hogy megismerd az eszközöket, a technikákat, és próbálgasd mi az ami neked (és a lábaidnak) jól esik, beválik.


Előkészítés

Szükséged lesz egy vödör kézmeleg (vagy picit melegebb, hideg időben jól tud esni) vízre, amibe tetszés szerint önthetsz valami illatos lábfürdetőt. Vannak direkt erre a célra kitalált sók is, amik frissítik a megfáradt lábfejet, illatossá, és a bennük található olajoknak köszönhetően puhává is varázsolják a bőrt. De ha nincs épp otthon semmi spéci készítményed, nyugodtan használd a jól bevált tusfürdőt/habfürdőt!

+ TIPP: a használj hajbalzsamot az áztatáshoz, extra puha lesz tőle a bőr!

Ha végeztél az áztatással - ami nálam minimum 20 perc, mert imádom ezt a részt - akkor egy pihe-puha törölközővel itasd szárazra a lábaidat, és jöhet a körömvágás. Ez ugyan nem tartozik kimondottan a lábápolási rutinhoz, hiszen ezt azért mindenki elvégzi, mert ugye muszáj, én mégis azt mondom, itt és most van az a pillanat, amikor szépen lehet megszabadulni a felesleges körömtől, körbereszelni a széleket szép ívesre, körömágyat ápolni/eltávolítani/visszatolni, és jöhet egy szép körömlakk is!


Viszlát érdes bőr!

Ebben a pontban érdemes nekilátni a száraz bőr eltávolításának. Ha nincs túlzottan elhanyagolva a sarkunk, akkor elegendő lehet egy bőrhámlasztó zokni használata is, ami talán a legegyszerűbb módja megszabadulni az érdes bőrtől, én is ezt preferálom egyébként és már több típust is kipróbáltam. A kedvencem a Lirene Foot Care, amely peeling és hidratáló hatással is rendelkezik egyszerre, ráadásul 3% urea-t is tartalmaz, így nyugtatva ápolja a bőrt. Nagyon egyszerűen használhatóak ezek a zokni termékek: belebújsz mint egy zokniba, a szárát picit összefogod, hogy ne folyjon ki belőle a hatóanyag, majd én még egy zoknit is ráhúzok, hogy a melegben még jobban ki tudják fejteni a hatásukat az aktív összetevők. Majd a hatóidő letelte után csak lehúzom a lábamról, és leöblítem, mindig a használati utasításnak megfelelő ideig szoktam viselni! Majd várom, hogy néhány napon belül elinduljon a természetes hámlási folyamat, és szépen lassan leperegjen rólam az elhalt bőrréteg. Ennyire egyszerű! 



Folyamatos ápolás

Persze, ha ez a folyamat véget ért, akkor sem szabad elfeledkezni a lábápolásról, folyamatosan oda kell figyelni arra, hogy ezt a jó állapotot fenntartsuk, vagy legalább is a közelében legyünk. Erre a legjobb megoldás a lábkrém, amit hetente néhány alkalommal nem árt bevetni a puha bőr érdekében, különös tekintettel a sarokra és egyéb száraz területekre. Ezek a krémek direkt úgy lettek kitalálva, hogy frissítsék a fáradt lábakat, jól eső érzés a bokának is, valamint természetesen a bőrünkre is jó hatással van, táplálja és hidratálja azt. Ha úgy érezzük szükséges, elő lehet kapni egy kis habkövet, vagy valamilyen gyengéd reszelőt, amivel már folyamatában megszüntethető a bőrkeményedés, ne várjuk meg, amíg egy masszív kemény réteg képződik a talpunkon. 


Ti milyen termékeket használtok lábápolásra?

Anett


* a poszt a Notino-val együttműködve készült

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger