2020. június 10., szerda

3+1 "Újrahasznosítható" menyecskeruha - nem csak aráknak!


Amint kitavaszodik már itt is van az esküvőszezon, ami az idei évben kissé elmaradt vagy kitolódott nyárra. De a keresleten és a kínálaton ez nem annyira látszott meg, már ami a használt menyasszonyi ruhákat és menyecskeruhákat illeti. Nem, nálunk nem aktuális ez a téma, nem ezért hoztam fel, hanem mert nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy az eladós fórumokat ilyenkor ellepik az "egyszer használatos" ilyen jellegű ruhadarabok.


Miért egyszer használatos?


Azt vettem észre, hogy manapság divat lett megvenni a menyasszonyi ruhát és a menyecskeruhát is. Amivel összességében nincs is bajom, sőt, egy igazán csodálatos nap örök emléke lehet. Amit aztán beakaszt az illető a szekrénybe, évekig kerülgeti, majd pedig rászánja magát hogy eladja. Itt jövök én a képbe, aki görgeti ezeket az eladós (vagy akármi más témájú) női fórumokat, és látom hogy az x éves "csodaszép" ruhákat árulják a nők. Számomra itt értelmét is veszti az egész, hisz anno kiadott egy halom pénzt egy olyan ruhára, ami csak egyszer volt rajta (vagy kétszer, a fotózás miatt), majd elrakta "örök emléknek" esetleg a lányának, aztán évek múlva úgy gondolja (tán elvált...) hogy mégsincs rá szüksége, és szabadulna tőle elég borsos áron.

Én sosem voltam egy ilyen fehér ruháról álmodozó lány, szóval a célközönség nem én vagyok ebben az esetben sem, főleg mert képtelen lennék kiadni egy halom pénzt egy egyszer használatos ruhadarabért. A menyasszonyi ruhát is sok mindennel lehet "helyettesíteni" ma már, hisz nagy divat lett a tornacipős esküvő is, így akár egy laza nadrágkosztüm is simán beleférhet, amit aztán viselhetünk a hétköznapokon is. De most beszéljünk inkább a menyecskeruháról!

Mi a a menyecskeruha?


Ezt viseli a friss feleség - általában éjfél után mikor leveszi a fehéret - és ebben ropja hajnalig a násznép legnagyobb örömére. Bizonyára van ennek valami tradíciója, hogy hogyan alakult ki ez a szokás, de bevallom őszintén, soha egyetlen általam látogatott esküvőn ez nem került szóba, így valószínűleg a menyasszonyok 99% hozzám hasonlóan szintén nem tudja. De a lényeg, hogy piros legyen és olyan "menyecskés". Mert nem elég önmagában az a tény, hogy egy piros ruhát kell kötelezően felvenni, ami a nők többségének nem is igazán áll jól (mármint a szín, főleg hogy tetőtől talpig piros) de még a kialakítása is olyan némelyiknek, hogy az életben többé felé sem nyúlnak. Pedig nem kellene ennek (sem) így lennie, ma már akár egy hagyományos esküvőn is választhatunk olyan menyecskeruhát, ami később funkcionálhat akár egy báli ruhaként is. Ma erre mutatok alternatívákat!

Lássuk a ruhákat!


Sok helyen még mindig a piros alapon fehér pöttyös menyecskeruha a divat, ami be kell lássuk nagyon bájos megjelenést ad viselőjének. Bár ha ez a minta még egy kis fodorral, berakással, masnival, csipkével és még ki tudja mivel párosul, máris átlépi (legalább is nálam) a hétköznapi viselet határát. De nem feltétlen kell túladagolni ezeket a stílusjegyeket, lehet olyan visszafogott pöttyös darabot is találni, amit aztán akár egy laza, nyári kerti partyra is felvehetünk. Mint például ezt itt, bár ez egy szűkebb fazon, talán nem mindenkinek a legelőnyösebb, de tudom, hogy nagyon kedvelt mostanság, talán még jobban is mint a pörgős aljú társai.

Mivel nekem nem áll jól ez a fajta, élénk piros, így nem is hordom, és valószínűleg erre a jeles alkalomra is inkább egy bordó ruhát választanék helyette. Szerintem ez manapság már nem minősül csalásnak, hiszen a piros számos árnyalata elterjedt már (mondhatni a Mikulásnak is többféle piros ruhája van, mégis mindenki felismeri, hogy ő a Mikulás). Ha maradunk a pöttyös vonalon, de a bordó színnél, akkor már meg is érkeztünk egy sokkal vagányabb, fiatalosabb menyecskeruha ötlethez, ami talán még egy fehér sportcipővel is remekül mutatna, akár a lagziban is. Legalább a vendégsereg örülne, hogy a menyasszony bírja a táncot hajnalig!

Jöjjön most egy klasszikusnak mondható darab, az A vonalú szabás minden nőnek jól áll! A felsőrész ugyan szűkebb, de ezt még én is bevállalnám, akár még munkahelyre is bevethető szerintem ez a fazon. Nem túl rövid, nem is túl pörgős a szoknyája, nincs nagy dekoltázsa, takarja a melltartót minden irányból (nekem fontos hogy "jól alá lehessen öltözni", mert melltartó nélkül én már nem létezem). Ez megint egy finom és nőies bordó árnylat, mint mondtam, akár munkahelyre is el tudom képzelni a későbbiekben, egy céges rendezvényre is akár, meg persze egy romantikus vacsorára mondjuk a házassági évfordulón. Így lesz ténylegesen örök emlék egy ruha szerintem, ami nem csak a szekrényedben kísér el, hanem később is, az évfordulókon veled tud lenni.

A végére hagytam egy igazán "belevaló" darabot, ami piros is, pörgős is és még csipkés is, igazi királynői darab! Ez más sokkal alkalmibb viselet mint az előzők, nem nagyon tudom elképzelni, hogy bálon/színházon kívül én ilyen ruhát bárhová is felvennék. De tudom, hogy sokaknak fontos, hogy különleges és extra legyen egy ilyen ruha, és ez az. Nyilván lehet ennél kivágottabbat, csillogóbbat meg feltűnőbbet is találni, de nyilván most a saját ízlésemhez mérten válogattam, és ez az ami talán még beleférne nálam extrában. Kapható egyébként bordóban is, de ahogy nézegettem a képeket, ennek a fazonnak ez az élénk piros szín sokkal jobban áll, mutatósabb darab így!

Természetesen, ha körülnéztek a Beauty in the Box webáruházban, akkor sokkal több fazonból, színből tudtok válogatni, mint amit én itt most mutattam. Tényleg az egészen extra fazonoktól kezdve, az estélyi ruhákig mindenféle található a kínálatban, akár a klasszikus pirosban, vagy bordóban is. Jó nézelődést!


Nektek melyik fazon tetszett leginkább?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger