2016. december 31., szombat

Milyen volt 2016? | Személyes


Nos, most hogy végigolvastam a 2015-ös évről szóló összegzésem (ITT) örömmel konstatáltam hogy túl is teljesitettük az idei terveket. Ez az év is nagyon izgalmas volt, rengeteg változással és újdonsággal járt, nem mondhatnám hogy nagyon unatkoztunk benne. Voltak persze rosszabb időszakok is, mint például rögtön az évkezdés, de szerencsére elfelejtettük már ezeket a nehéz perceket és jött sok más jó ami felülirta őket. Ezúttal is hónaponként fogok végigmenni az éven és remélem egy év múlva nekem is jól fog esni visszaolvasni ezeket a sorokat.


Január

Elég rosszul kezdődött az évünk, elsején ügyeletre mentünk Szofival mert nem ment le a láza, ott persze jól ránk ilyesztettek és továbbküldtek a kórházba, útközben - ha ez még nem lenne elég stressz - autóbalesetünk volt, szóval totális csőd volt az elseje. Erről ITT irtam részletesen. Szokták mondani hogy olyan lesz az új éved mint az elseje, de szerencsére nem jött be. Szofi másnapra jobban lett, autónk mondjuk jó sokáig nem volt mert elég rendesen összetört a jobb oldala, de senki nem sérült meg ez a lényeg és innentől csak erre gondoltunk, mert más tényleg nem számit. Az első szülinapi buli is szuperül sikerült, mivel nálunk gyakorlatilag nulla hely volt ezért egy kis étterembe mentünk a szűk családdal, és tényleg minden tökéletes volt.


Február

Ez a hónap szinte teljesen az új otthonunk megkeresésével telt, vagyis még csak a tervezéssel. Búcsút vettem kis lakásomtól, szerencsére nagyon szimpatikus fiatal pár lett az új gazdája, és igy kicsit bele kellett húznunk nekünk is a keresésbe. Azért azt nagyon hamar sikerült körvonalaznunk hogy a lehetőségeink és az igényeink hol találkoznak igy végül Budapest két külső kerületére koncentráltunk csak, igy jóval könnyebb volt a keresés is. Fő szempont volt persze hogy a családunkhoz minél könnyebben eljussunk, akár a későbbiekben tömegközlekedéssel is, valamint hogy nekik se kelljen átutazni az egész várost ha hozzánk jönnek. Kemény, idegőrlő időszak volt ez, örülök hogy túl vagyunk rajta.


Március

Bő egy hónap keresgéléssel sikerült kiválasztanunk a környéket és azon belül két ház volt versenyben, már csak dönteni kellett. Persze volt aki szerint elkapkodtunk, de szerintem/szerintünk az hogy hetente 4-5 házat megnéztünk nekünk bőven elég volt, főleg mert az egyik konkrét helyszinbe bele is szerettünk és a végén már csak ott keresgéltünk, igy maradt a kettő ami közül választottunk is. Ezen kivül jártam lelkesen kangázni, mert kellett valami ami kimozdit az otthoni teendőkből meg a sok papirmunkából és telefonálgatásból. Nagyon megkedveltem ezt a mozgásformát, kár hogy nem kezdtem el előbb, na de majd Fannival!


Április

A totál kétségbeesés hónapja, ahogy közeledett a költözés egyre inkább éreztem hogy lesz valami "bibi" és igy is lett, levontuk a tanulságot, a mai világban a szóbeli megegyezés egyenlő a nullával sajnos, igy nem tudtunk áprilisban beköltözni az új otthonunkba. Vészmegoldásként szüleimhez cuccoltunk vidékre, ami több szempontból is kellemetlen volt. Egyrészt én sosem jöttem ki jól anyukámmal és ez az éves során semmit nem változott, sőt. A másik hogy páromnak minden nap be kellett járni dolgozni Budapestre, autóval, mert úgy legalább az idővel spórolt egy kicsit. A másik kellemetlenség hogy ide be kellett jelentkeznünk minimum tartózkodási helynek, ami plusz adminisztrációval járt. Nagyon nehéz volt az az 5 hét amit itt töltöttünk.


Május

7.-én végre megkaptuk a kulcsokat, szerencsére tesóm is tudott jönni szinte azonnal festeni és kb egy hét alatt "rendbe szedtük" a kérót és be is költöztünk. Bútorokat nem vettünk előre, mert hát vidékre nem akartuk utaztatni meg előre megrendelni nem is mertük mert mi van ha közbejön valami...igy a kvázi üres házba jöttünk, persze volt azért jópár dolog amit hoztunk magunkkal költözéskor, szóval volt hol aludni például de a ruháink jó sokáig dobozokban éltek. Aztán mindig volt mit takaritani vagy szerelni, tervezgetni mi hol hogy legyen.


Június

Nagyon vártuk az első nyarat, feltöltöttük a kertben a homokozót, a trambulint meg szétszedtük mert Szofi (akkor még) félt tőle és messzire elkerülte. Ahogy megjött a nyári napsütés szinte kiköltöztünk a kertbe. Nehéz volt megszokni először még hogy most kvázi egyszerre lehetünk kint és bent, ennek megfelelően Szofi minden játékát kihordta volna és persze a homokból is került be a nappaliba, de szépen hozzászokott az új helyzethez és a lépcsőn is ügyesen közlekedett már egyedül. Ebben a hónapban szinte csak pihentünk, semmi extra nem történt.Július

Úgy döntöttünk mégiscsak elmegyünk pár napra nyaralni a Balcsira, igy elkezdtük azt tervezni, kb mikor legyen és hova menjünk. Végül maradtunk a tavalyi helynél és lefoglaltunk 5 napot, nagyon vártuk. Rá pár napra kiderült hogy mást is várhatunk, nagy meglepetésünkre sikeres lett ugyanis a babaprojekt :) igazából azt hittem hogy az elmúlt hónapok stresszes helyzetei okozzák az egészségügyi "problémáimat" de kiderült hogy terhes vagyok. Gondoltam rá hogy lemondjuk a nyaralást, de aztán az orvosom azt mondta nyugodtan bevállalhatom, igy belevágtunk.


Augusztus

Annak ellenére hogy ismét kislányt várok (ezt akkor még nem tudtuk) ez a várandósság némiképp más mint Szofival, sokkal korábban jelentkeztek a "kellemetlen tünetek", szerencsére a kis vuk sosem köszöntött be, de végig ott szaladgált mellettem úgy a 6. héttől kb. Emellé még persze jött a többi egyéb dolog is, igy a nyaralás idejére már eléggé ki voltam testileg és lelkileg is a non-stop rosszulléttől. Mondjuk az időjárás "kegyes" volt hozzám mert nem kellett attól tartanom hogy megtikkadok a parton mert kb megfagytunk. Első két nap még szép időnk volt, utána meg hát...pocsék. Egyik nap átmentünk a wellness szállodába kicsit pancsizni de Szofival ez inkább egy fogócskának tűnt, egyik medencéből ki, másikba be, persze se karúszót se úszógumit nem tűrt meg magán, igy többet inkább nem mentünk. Hát mit mondjak....az idei nyaralásunk nem volt épp tökéletes, de majd talán jövőre.Szeptember

Megtartottuk a házavatót egy laza családi grillezés keretében és egyben párom születésnapjával. Szerencsére szuper időnk volt és a hús sem égett oda annyira :) Találtam egy szimpatikus dokit akihez járok terhesgondozásra és megismerkedtem a védőnőnkkel is. A rosszulléteim kezdtek kicsit alább hagyni, de azért még esténként elég rosszul voltam, a nappalok viszont jobbak lettek. Ezeken kivül igazából semmi nem történt ebben a hónapban, csak pihentünk.


Október

Végre találtam egy kőművest aki elvállalta a teraszunk javitását. Kivülről úgy tűnt csak a burkolást kell cserélni mert felfagyott, de persze mikor megbontották látszott hogy nagyobb gondok is vannak. Ennek megfelelően több hétig is eltartott mire elkészült, már rohadtul untam. Elméletben elkezdtem tervezni a babaszobát is. Bevallom nagy terveim voltak, festés meg minden, de praktikussági (kényelmi) okokból ezt elvetettem, később még lehet jól fog jönni hogy a két lány szobája egyforma szinű, ezen legalább nem vesznek majd össze. Egy-két dekorációt beszereztem előre, de igazából azóta sem vásároltam még semmit a babaszobába.November

Születésnapom alkalmából elmentünk kettesben mozizni és vacsizni, hát nagyon jól esett. Amúgy is ritkán szoktam egyedül elmenni bárhová is, kettesben meg pláne nem járunk sehova, sajnos nem igazán van kire hagyni Szofit, persze anyósom most ez esetben eljött vigyázni rá, de azért nem lenne képem idehivni csak hogy én el tudjak menni szórakozni. A hónap végén végre sikerült dűlőre jutnunk az étkezőasztal kérdésben is. Nehéz volt dönteni a méretét illetően, olyat akartunk amit kényelmesen körbe tudunk ülni ha vendégek jönnek, de bővithető is ha pl itt van mindkettőnk családja. Szerencsére pont szenteste előtt meg is érkezett.


December

Nagyon vártam már a decembert, hogy végre elkezdhessem kivül-belül disziteni a házat, meg persze jöjjön már a Mikulás! Szofi most kapott először adventi kalendáriumot, amit az egyik ajtóra akasztottam fel és hát ahogy várható volt Ő meg egyből ki is fosztotta az egészet. De nem bánom, utána még párszor visszapakolászta a zsebekbe a "zsákmányt" de végül csak diszként funkcionált a kalendárium. Természetesen a karácsonyt is nagyon vártuk, gyönyörű élő fenyőnk van aminek mellesleg semmi illata, hát ez van :) de persze ez semmit nem von le a varázsból. Szofi imádta disziteni és ez a lényeg. Kiváncsi leszek hogy a lebontásban is fog-e segiteni. Jelenleg a 26. hétben járok és szerencsére már elég ritkán vagyok rosszul, az is főleg este jön rám mikor vizszintesbe helyeztem magam. Van persze egy-két új "tünet" is amik nem könnyitik meg a babavárást de ez van, szerencsére komoly egészségügyi problémám nincs.Összességében szuper év volt 2016, néha még most is hihetetlen hogy egy olyan rossz évkezdés után hogy lehetett ennyire jó az egész. Remélem a következő is hasonlóan jó lesz, jövőre nem terveztünk semmi "extrát", igy csak a családé lesz a főszerep. Várjuk nagyon Fannit, izgulok hogy fogom birni két gyerekkel a mindennapokat és ott van még az ovoda kérdése is, ami még egy nagy kérdőjel bennem hogy egyáltalán szeretném-e. Persze sok minden függ majd attól is hogy Szofi hogy reagál majd az új családtagra, szóval azért lesz kihivás jövőre is rengeteg!A blog szempontjából is sikeresnek érzem az idei évet, nem voltak mondjuk nagy terveim vele, csak hogy maradjon meg az irás és videózás iránti szeretetem és lelkesedésem és ezek kétség kivül megmaradtak. 2017-re is csak ennyit kivánok! Találkozunk jövőre!

Boldog új évet mindenkinek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger