2016. november 9., szerda

Arctisztitó maszkok a Vichy-től


Tulajdonképpen idejét sem tudom mikor próbáltam már ki új arcmaszkot, igy igazán jól esett a bőrömnek és a lelkemnek is ez a két kis tasakos Vichy mineral maszk. Nem mondom hogy mostanság sok idő jut magamra, igy szeretem azt a keveset tényleg maximálisan kihasználni, valami kis szépitkezés, egy kis olvasás és finom tea. Ezúttal természetesen a szépitkezős részről lesz szó.

Azt szeretem az arcmaszkokban hogy nem kell hozzájuk túl sok idő, mégis olyan látványos az egész. Mert ahogy kibontom és felkenem, és látom ahogy a bőrömön van és teszi a dolgát, engem mindig olyan jó érzéssel tölt el hogy ma is tettem valamit a bőröm érdekében - remélhetőleg - és talán egy picit frissebbnek, üdébbnek és ápoltabbnak fogok tűnni. Szóval ilyen reményekkel vágtam bele ennek a két maszknak a kipróbálásába is.



Attól mert "peel off" nem kell tőle megijedni, én legalább is nem szeretem azokat a klasszikus lehúzható maszkokat, nekem vagy csontkeményre szárad és a bőröm is leszedi vagy nem szárad meg és ilyen nyálkás galacsinná áll össze. Brr...De ez nem olyan tipus, ezt a hatóidő letelte után (ami 3-5 perc) finoman be kell masszirozni az arcbőrbe a többit pedig le kell mosni. Nos, én lemosás előtt inkább egy-két vattapamaccsal leszedtem a maradékot, mert elég sok marad a bőrön, ugyanis a kis tasak (maga a termék 2x6 ml) rengeteg egy alkalomra, igy van mit letörölgetni. Lemosni a maradékot nagyon egyszerű volt, langyos vizzel pár öblitéssel lejött. Ez tulajdonképpen egy hámlasztó maszk, kettős hámlasztó hatás segítségével teszi ragyogóbbá a fakó arcbőrt: kémiai hatás AHA-val (gyümölcssavak) az elhalt sejtek eltávolításáért; mechanikus hatás vulkáni eredetű kőzet-szemcsékkel a finom hámlasztásért. Nos, ezt az igéretét be is tartja, nagyon finom puha lett utána a bőröm, nem irritálta azt és még az illata is nagyon kellemes volt. Nem igényelt utána a bőröm semmilyen plusz terméket, se krémet se szérumot.





Az agyagos arcmaszkok sem ismeretlenek számomra, régen nagy megelégedéssel használtam az Avon planet spa vonalából a török termál agyagos változatát, de ez sajnos nem ilyen. Gondolom mindenkinek megvan az a "hagyományos" agyagos maszk illat és állag. Ez az. Nagyon jellegzetes, számomra kissé kellemetlen az illata, igy elég nehéz volt kivárnom vele a hatóidőt, ami szintén 3-5 perc. A másik nehézséget az jelentette hogy kb 1 perc után éreztem a bőrömön egy kis égő érzést, nem volt vészes de azért ott volt. Szerencsére egyébként a lemosás után nem volt piros a bőröm, igy igazából gondolom csak tette a dolgát és ezt éreztem. Ezt is először vattakoronggal töröltem le a végén és a maradékot mostam le vizzel, ettől kicsit nehezebben szabadultam. Ezt tág vagy eltömődött pórusú bőrre ajánlják (nekem inkább az előbbi van) és azt igéri hogy a kétfajta fehér agyaggal és Vichy termálvizzel száll harcba az eltömődött pórusok ellen. Használata után tisztának és puha tapintásúnak érezzük bőrünket. Hát, hogy őszinte legyek tisztának éreztem utána a bőröm, viszont nagyon húzódott is, teljesen kiszáradt, igy fel kellett vinnem utána egy hidratáló arckrémet. Különösebben nem vettem észre hogy a pórusaim kisebbek lettek volna a használata után, igy engem ez most nem győzött meg.


Felkenve igy mutatnak:


Ti próbáltátok már a Vichy új arcmaszkjait?


3 megjegyzés:

Detti írta...

Szuper, hogy épp ma írtad ezt a bejegyzést. Épp ma került a postaládámba ez a két maszk ;)

Anett írta...

Detti: örülök hogy jókor jött, remélem beválik valamelyik!

Nati írta...

Nagyon jó kis bejegyzés! Bár én inkább szakemberre bízom a bőröm ápolását és tisztítását, mert biztos kezekben nem érhet baj! :) Találtam egy tuti helyet, ahol nagyon kedvesek és profi kozmetikusok vannak! :) http://estheticline.hu/kozmetikai-kezelesek-20-eves-kortol/

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger