2016. augusztus 2., kedd

6 illatminta - 6 vélemény



Volt már egy hasonló jellegű bejegyzésem (ITT) amiben 5 kis illatmintáról mondtam rövidvéleményt, és most is egy ilyennel készültem. Szerintem egy minta alapján is el lehet dönteni melyik illat áll nekünk jól, igy ezek a rövid távú tapasztalatok is hasznosak tudnak lenni.


A hat közül kettőnek tasakos a kiszerelése - mármint minta formában persze - igy kezdjük is velük a bemutatást.

Koto parfums - Topmodel my dream EDT

Fej: málna
Szív: vattacukor, toffee
Alap: pézsma, cédrus

Ez egy cuki kis parfümmel átitatott lapocskában érkezett, nem túl praktikus mert egyszerre túl sok parfüm kerül a bőrre ha végighúzom rajta. De sebaj, ez csak a minta kiszerelése, a parfüm maga üveges. Az illat nagyon markáns, felkenés után erős kávés illata van, tényleg mintha egy doboz Toffifee-t bontottam volna kis és abból inhaláltam volna. Én szeretem a kávé illatát igy ezzel nem volt bajom, viszont később átmegy egy gyümölcsös vonulatba és ez a kettő együtt nekem sok. A jegyek közül tehát amik legjobban érződtek rajtam az a toffee és a vattacukor később pedig a málna. Közepesen volt tartós, rajtam 5-6 órán át lehetett érezni.


Fej: licsi, rózsabors, szeder, bergamott, rószaszín grapefruit
Szív: orvosi körömvirág, narancsfa virág, rózsa, jázmin
Alap: vanília, cédrus, pacsuli, borostyán, pézsma, moha

Jegyeit tekintve nagyon összetett, sokoldalú illatról van szó, nekem mégis ami először az eszembe jutott róla az az hogy férfias. Aztán mikor kezdett elpárologni belőle az az alkoholos érzet egyből átment egy szexi, bulizós illattá. Én imádom egyébként a Bruno Banani illatokat, pont azért mert vagány illataik vannak és ez is olyan, nagyon fiatalos és karakteres. Nekem ami kiérződik az illatjegyei közül az - hát persze - hogy a pacsuli és a pézsma, ez a kettő ha benne van egy illatban amúgy sem kérdés hogy nekem bejön :) Ezeken kivül még a narancsfa virág és a bergamott. Attól függetlenül hogy csak EDT, rajtam nagyon tartós volt, egész nap éreztem a csuklómon.


Fej: levandula, citrusok, bergamott
Szív: jázmin
Alap: ciprus, kasmírfa

Tiszta "Dolce Vita" ez a parfüm, beleszagolok és egyből valami fehér homokos tengerparton érzem magam, koktélokkal meg pálmafákkal és nyitott tetejű sportkocsikkal. Aztán belelóg a kezem a gyerekmedencébe és felébredek :) hát kb igen, ez a parfüm maga a nyár nekem! Meleg de mégis friss illat, nem túl erős de mégis feltűnő és könnyed, egyértelműen citrusos de azért a bergamott szép súlyt ad neki. Imádom, őt el tudnám képzelni a gyűjteményemben teljes kiszerelésben! Borzasztóan tartós és egy icipici is elég belőle, egész nap állja a sarat.


Gabriela Sabatini - Miss Gabriela EDT

Fej: rózsabors, málna
Szív: bazsarózsa, heliotrop, jázmin
Alap: ámbra, cédrus

Nekem ez a tipikus nőies illat, olyan édeskés, kicsit citrusos és olyan átlagos. Nem mondom hogy rossz illata van, inkább csak olyan átlagos, hétköznapi illat. Kortól és évszaktól függetlenül szerintem bármikor bárkinek viselhető, jól tud alkalmazkodni és a nap folyamán fokozatosan illan el. Nekem a bazsarózsa tűnik dominánsnak benne és egy pici málnát is kiéreztem belőle pár óra viselés után. Közepesen tartós rajtam, kb 4-5 órán át véltem felfedezni a csuklómon.


Lacoste - Eau de Lacoste EDT

Fej: mandarin, ananász, bergamott
Szív: valódi jázmin (arab), ananász levele, narancsfa virága
Alap: perui balzsam, vetivérfű, vanília, szantálfa

Én ezt is picit férfiasnak találtam első szaglásra de korántsem annyira markáns és karakteres. Számomra ez egy sportos illat, nem volt kellemes viselni, tőlem távol állnak ezek az illatok. Pedig a jegyeit tekintve kellemes kis elegy is lehet mert a mandarintól és a az ananásztól valami kellemesebb, gyümölcsösebb összhatást vártam volna. Rajtam kellett neki jó pár óra hogy az édesebb jegyei előjöjjönek, onnantól még számomra is viselhető volt. Annak ellenére hogy EDT, én közepesen tartósnak itélem.

True religion - Love hope denim EDP

Fej: citrusok, karamell
Szív: mandula
Alap: pézsma, vanília

Hát ez egy nagyon kis édes illat! Nekem elsőre a Pink sugar ugrott be róla de ez egy kicsit füstösebb illat és nem annyira tartós. Én citrusokat nem érzek rajta sem kifújáskor sem pedig órák múlva, lényegében amig érezni addig teljesen egyformán hozza a vattacukor illatot. Nekem nagyon bejön, bár én az eredetit is szeretem, sajnálom hogy nem olyan tartós hogy egész nap érezni lehessen de igy sem rossz.


Ti próbáltatok mostanában új illatokat?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger