2013. december 13., péntek

Parfümöt karácsonyra?

Szerintem karácsonykor nagyon népszerű ajándék a parfüm, sokan ajándékozzák egymásnak pedig elég nagy rizikót rejt magában. Hogy megfelelő lesz-e az illat az csakis azon múlik hogy mennyire ismerjük a megajándékozni kívánt személyt. Legalább is szerintem ez a kulcsa a dolognak, persze így is előfordulhatnak mellényúlások - velem is megesett már hogy rosszul választottam - de azért mindig van akit parfümmel lepek meg.

Elsősorban férfiaknál merül fel a kérdés hogy "Oké, parfüm de milyen legyen?" ezért összeszedtem pár hasznos tippet amit nem árt átgondolni a vásárlás előtt. Íme tehát az én listám ami alapján el lehet kezdeni a parfümvadászatot akár férfi fejjel is!


1. Amit szeret azzal nem lehet mellélőni!
Ha tudod hogy a megajándékozottnak van kedvenc illata, amit rendszeresen visel és akár évek óta ragaszkodik hozzá, akkor szerintem nem gond egy ilyen illattal meglepni. Sőt! Mi nők szeretjük azt a tudatot hogy a kedvenc termékünk még jó sokáig velünk lesz. Ha pedig pont kifogyóban van, akkor teljes lesz az öröm az utánpótlás láttán.

2. Legyél tisztában az illatcsaládokkal!
Fás, vizes, keleties? Ha azt sem tudod mit jelentenek nem árt utána olvasni, majd pedig próbáld bekategorizálni valamelyik típusba a megajándékozni kívánt személy "illatát". Van aki minden típust kedvel, de van aki nem - például én, ha egy rózsás parfümmel ajándékozna meg valaki, nem tudnék neki őszintén örülni mert nagyon távol áll tőlem a virágos illatcsalád. Ha ilyet kapnék valakitől akkor elgondolkodnék mennyire ismer engem.

3. Ne félj a parfümériáktól!
Gondolom férfiként sokaknak kellemetlen lehet a női parfümökkel megpakolt polcok előtt válogatni, pedig nincs ebben semmi. Ha van konkrét illat amit keresel menj oda egy eladóhoz és kérd a segítségét. Ha nincs még ötleted sem, csak szeretnél pár illatot kipróbálni, nyugodtan mondd meg az eladónak hogy Te például virágos, vagy friss illatokat keresel. Megmutatja majd merre nézelődj. Ha pedig a célszeméllyel együtt tévedtek be egy parfümériába nyert ügyed van! Csak tartsd nyitva a szemed :)

4. Az internet a barátod!
Jó, ez nagyon alap tipp, lehet ezzel kellett volna kezdenem. Rengeteg parfümről találsz a neten leírást, én a Krémmánián szoktam olvasgatni. Választottam már magamnak úgy parfümöt, hogy csak a leírását ismertem :) és imádom! Arról nem is beszélve hogy internetes parfümériákban jóval olcsóbban is hozzá lehet jutni a parfümökhöz, csak arra kell vigyázni hogy megbízható helyről és még időben rendeljen az ember.

5. Ha nagyon bizonytalan vagy válassz kis kiszerelést!
Inkább legyen egy kisebb kiszerelésű parfüm a választásod, mert ha mégsem nyerő az illat legalább nem fog a polcon porosodni 100 ml drága dísztárgy.... A megajándékozottnak is kellemetlen lehet.

6. Kerüld el a "két kolléganőm is ezt használja, neki is biztos tetszeni fog" típusú téves következtetéseket.
Attól, mert a környezetedben többen is szeretnek egy illatot még nem biztos hogy annak is tetszeni fog akinek szánod. Ugorjunk is gyorsan a bevezető részre és olvasd el a kettes pontot is.

7. Egy kis árukapcsolás...
Ha megvan az illat de szeretnél még egy kis apróságot mellé csempészni, akkor válassz mellé Travalo-t! Ha nem tudod mi az a Travalo (szégyelld el magad. Neem dehogy is, nagyon sokáig én sem tudtam mi ez de ezért vagyunk itt, hogy tájékozódjunk!) olvasd el a posztom ITT, de röviden összefoglalva ez egy mini parfümszóró amit otthon mi magunk megtölthetünk a kedvenc parfümünkkel és magunkkal vihetünk bárhova. Nagyobb drogériákban (Müller, Douglas) kapható.

Ti szoktatok parfümöt ajándékozni? Van valami hasznos tippetek a parfümválasztással kapcsolatban?


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

1 megjegyzés:

Eleni írta...

Nekem is a Travalo jutott eszembe mikor még nem olvastam el a posztot :) Mondjuk ha tartunk egy kimozdulós napot az ajándékozni készülő személlyel esetleg parfüméria közelében is vagyunk akkor talán könnyebb a választás hiszen azt is megtudhatjuk melyik illat tetszik még neki :) Féltve ha illatmintát veszünk a boltban :-D Cseles, de legalább van közös program is. :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger