2021. augusztus 10., kedd

Sima lábak simán, egyszerűen! - Szőrtelenítési tippek nyárra

 

Sziasztok! Bár már túl vagyunk a nyár felén, nem mehetünk el szó nélkül a szőrtelenítés kérdése mellett. Bevallom, én úgy vagyok vele, hogy bár régen a legkisebb szőrszál is idegesített magamon, ma már el tudom engedni ezt az érzést, és azt is, ha valaki ezért "csúnyán néz rám". Amúgy meg, aki az én (vagy más) szőrét vizslatja mondjuk a strandon, a szép táj helyett, az meg is érdemli! Szóval első tippként fogadjátok meg tőlem azt, hogy egy picit lazábban kezeljétek a szőrtelenítés témát, a továbbiakban pedig azt is megosztom Veletek, hogy én miket, mikor és hogyan használok erre a célra.



A megfelelő módszer kiválasztása

Nekem elég régre nyúlik vissza az ismeretségem az epilálással, ha jól emlékszem 15 évesen kezdtem, nem tudom ez korainak számít-e manapság, de akkoriban már javában csinálták a lányok. Némiképp szerencsés helyzetben voltam, mert a szomszéd (idősebb) lányok már nagy tapasztalattal rendelkeztek e téren, valamint otthoni melegítős gyantával is, ami akkoriban nagyon menőnek számított, az egyikük ha jól emlékszem talán kozmetikus volt. Ez a gyanta még az a melegítős gyanta volt, ami egy nagy ömlesztett massza volt ... nem túl higiénikus mit ne mondjak, de pikk-pakk lekapták a a teljes lábamról a szőrt, valamint a hónaljamról is. Vagyis én már az elejétől kezdve ezt a két testrészt szőrtelenítem (a bikinivonal később jött, és a bajusz is :) ). Azóta is a gyantát tartom a leghatékonyabb, legtartósabb szőrtelenítési technikának, manapság már a patronos verziót mindenhol lehet kapni, nagyon könnyű felmelegíteni és akár magunknak is el tudjuk vele végezni a procedúrát. A legújabb divat a cukorgyanta, amely ugyan olyan hatékony, mint az elődei, viszont sokkal kíméletesebb a bőrhöz, és a legérzékenyebb helyeken is bevethető. Összességében azt javasolnám, hogy mindenképp próbálkozz meg a gyantázással, mert otthon is könnyedén kivitelezhető a módszer, könnyen bele lehet jönni, és egy patron nekem két alkalomra is elég, minkét lábam szőrtelenítésére, ezért gazdaságosnak is mondanám. Sokáig tartó eredményt is ad a gyantázás, persze attól is függ, milyen típusú a bőröd illetve a szőröd, de tény, hogy ezt nem kell hetente elvégezni, viszont eléggé fájdalmas maga a művelet. Mivel viszonylag nagyobb területről rántod le egyszerre a szőrt, ezért a fájdalom is egyszerre jelentkezik, nagy dózisban, de abszolút kibírható.

Nekem egy ilyen Weet Easy Wax szettem van, vagyis csak ehhez hasonló, mivel ahogy fentebb is írtam, ezer éve ezt használom már, így ennek az egyik elődje van meg nekem. De ebből is látszik, hogy egyszeri befektetéssel tényleg évekig lehet használni egy ilyen kis kütyüt, lényegében csak a gyantapatront és a csíkokat kell újravenni hozzá. 




A szett tartalma:
  • viaszmelegítő
  • viasz tapasz 50 ml
  • szőrtelenítő szalagok 12 db
  • Perfect Finish tisztító gyengéd törlőkendő 4 db
  • állvány

Tulajdonságok:
  • rendszeres használata csökkenti a kinövő szőrszálak mennyiségét
  • hosszú hetekre kímélően eltávolítja a szőrszálakat
  • rövid szőrszálakra is használható
  • finomabbak lesznek az újonnan kinövő szőrszálak
  • könnyen használható


Tippek otthoni gyantázáshoz

- soha ne állj neki száraz bőrön gyantázni, megsokszorozza a fájdalmat! Én előtte veszek egy jó meleg fürdőt, sima szivaccsal picit átdörzsölöm azt a területet, amit gyantázni szeretnék. Fontos, hogy ne használj olajos termékeket ilyenkor, a bőrnek tisztának, zsírmentesnek kell lenni gyantázás előtt. Ezt egy kis hintőporral tudod még fokozni is.

- ne a gyantán spórolj! A jó minőségű gyantával sokkal könnyebb és gyorsabb a munka, és persze kevésbé fájdalmas is. Nekem a rózsaszín a kedvencem, de a zöld sem rossz, a sárga viszont nagyon tépi a bőröm. A lehúzócsíkból nekem bevált az olcsóbb is, ahogyan a törlőkendőből is. Ilyet már nem is veszek, tökéletesen működik a babaolaj is.

- ne add fel az első alkalom után! Mint mindenbe, ebbe is bele kell jönni, hozzá kell szokni, az eszközökhöz is, és a fájdalomhoz is. Lehet, hogy elsőre macerásnak tűnik, vagy kibírhatatlannak, de érdemes adni neki még néhány esélyt, hogy meglegyen a technika, a rutin. Ha viszont ezek után is úgy érzed, Neked ez nem megy, akkor válassz más szőrtelenítési módot.


Ti melyik módszert alkalmazzátok?

Anett


*a bejegyzés a Notino-val együttműködésben készült



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger